Şafak Türküsü Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Şafak Türküsü STOKTA YOK

Sitemizde:
7,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Nevzat Çelik
Barkod: 9789755336688
ISBN: 9789755336688

Özellikler: Boyut: 13x19.5 / İthal Kitap Kağıdı / 116 sayfa / 26. Baskı, Ekim 2010

İmge'de ilk baskı (26. Baskı) Ekim 2010        

        Şafak Türküsü 1984 yılında “Akademi Kitabevi Şiir Birincilik Ödülü”nü alıp yayımlanınca edebiyat dünyasında bomba etkisi yaptı. Satış rekorları kırdı. İki yıl sonra da Şafak Türküsü ve birçok şiiri Ahmet Kaya tarafından bestelenince Nevzat Çelik adı ve şiirleri milyonlara ulaştı. “beni burada arama anne/ kapıda adımı sorma/ saçlarına yıldız düşmüş/ koparma anne/ ağlama…” dizeleri zihnimize, yüreğimize kazındı. 12 Eylül karanlığında umudun ve direnişin simgesi oldu.

        Nevzat Çelik, cezaevindeyken yapılan bir röportajda şunları söylüyordu: “Bir yanda yangın vardı, bir çağ yangını. Herkese şu ya da bu oranda bir pay düşüyordu bu yangından. Kıyısında, köşesinde yananlar vardı,  bir de tam ortasında yananlar! Ben yangının tam ortasında, hem de hiç yakınmadan yananları, etiyle, kanıyla, özlemleri, kavgaları ve umutlarıyla duyurmak istedim.”

        Can Yücel’e bırakalım sözü: “Gepegergin bir tambura teli Nevzat Çelik’in yüreği… Aşkla, ölümle, korkuyla, umutla ve uslu olmayan usuylan… Tınn ettiğinde tel sanki önceden çizilmiş bir sevkülceyş içinde, şiir değil bir cenk başlıyor. Sonu yenilgi bile olsa, yüz akı bir savaş. Başka bir imgeyle diyelim ki, sonuna dek gerilmiş yay, ama bir istif ve zamanlama üzre, hedefe oklarını yağdırıyor. Ve tarihsel salvoyla, hedefte yeni bir şiir cümlesi çıkıyor ortaya, yeni bir alfabeyle yazılmış bir cümle… Bu çivi yazısı değil, ok yazısı…”





Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Deliliğin Tarihi

Michel Foucault
İmge
Deliliğin Tarihi

146,00TL
Sapiens'ten Önce İnsan Vardı

Metin Özbek
İmge
Sapiens'ten Önce İnsan Vardı

395,00TL
Gelişim Psikolojisi -Yetişkinlik-Yaşlılık-Ölüm-

Bekir Onur
İmge
Gelişim Psikolojisi -Yetişkinlik-Yaşlılık-Ölüm-

480,00TL
Küçük Prenses

F. H. Burnett
İmge
Küçük Prenses

8,00TL
Mimu'nun Hayat Kitabı

Yeşim Dorman
İmge
Mimu'nun Hayat Kitabı

95,00TL
Günlerin Bugün Getirdiği - Yücel Top Anlatıyor

Hasan Tahsin Benli
İmge
Günlerin Bugün Getirdiği - Yücel Top Anlatıyor

305,00TL
Oğullar ve Sevgililer

D. H. Lawrence
İmge
Oğullar ve Sevgililer

33,00TL
Müebbet Türküsü

Nevzat Çelik
İmge
Müebbet Türküsü

108,00TL
Küskün Fotoğraflar

Kemal Ateş
İmge
Küskün Fotoğraflar

84,00TL
Tembel Yemek Kitabı

Emine Demirel Yılmaz
İmge
Tembel Yemek Kitabı

230,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025