Asya-Tipi Üretim Tarzı - Kavram Uygulama Örnekleri ve Türkiye Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Asya-Tipi Üretim Tarzı - Kavram Uygulama Örnekleri ve Türkiye

Sitemizde:
765,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Soner Kavuncuoğlu
Barkod: 9786256455474
ISBN: 9786256455474

Özellikler: Boyut:15 x 22 / İthal Kitap Kâğıdı / 510 sayfa / 3. Baskı, Ocak 2026

İlk baskı tarihi: Ocak 2025

Bu kitap, Asya-Tipi Üretim Tarzı kavramının doğuşunu, gelişimini ve dönüşümünü tarihsel olarak incelemektedir.
Marx’ın ve Engels’in mektuplaşmaları ile doğan, Marx’ın gazete yazıları ve Marx’ın ve Engels’in eserleri ile gelişen Asya-Tipi Üretim Tarzı kavramı, XX. yüzyılın ilk yarısında (1920-1934) Çin ve Sovyetler Birliği merkezli olmak üzere politik ve eyleme dönük yönleri (devrim strateji ve taktikleri), XX. yüzyılın ikinci yarısında (1964-1981) ise Fransa’da kavramın belirli medeniyetlere, imparatorluklara ve ülkelere (uygulama örnekleri) uygulanarak teoriye dönük yönleri ile tartışıldı.
Türkiye’de Asya-Tipi Üretim Tarzı konusunun serüveni, 1965-1985 yılları arasını kapsamaktadır. 1965-1971 yılları arasını kapsayan dönem, Türkiye’de Asya-Tipi Üretim Tarzı araştırma ve tartışmalarının “çekirdek zamanı” idi. Bu dönemde kavram, üç eksende tartışıldı: 1) Az-Gelişmişlik Süreci, 2) Osmanlı İmparatorluğu’nun Toplum Yapısı ve 3) Devrim Strateji ve Taktikleri. 1971-1985 yılları arasını kapsayan dönem ise Asya-Tipi Üretim Tarzı araştırma ve tartışmalarının “geniş zamanı” idi. Bu dönemde kavram, Osmanlı İmparatorluğu’nun Toplum Yapısı ekseninde tartışıldı. Asya-Tipi Üretim Tarzı üzerine yapılan tartışmalar 1980’li yıllardan itibaren söndü.
Bu konuya Türkiye, Fransa’da yapılan araştırmalar ve tartışmalar aracılığıyla dahil olmuştu. Fransa’da Asya-Tipi Üretim Tarzı’nın incelendiği çerçeve ve kapsam, Türkiye’deki tartışmalara nasıl yansıdı? Türkiye’de kavram ne zaman ortaya çıktı, nasıl ele alındı ve hangi boyutlarıyla incelendi? Bu tartışmanın, günümüze kalan düşünsel tortusu ne oldu? Asya-Tipi Üretim Tarzı yaklaşımının sonuçları tartışmaya açık olmasına rağmen uğraştığı sorular / sorunlar güncelliğini korumaktadır.

Dr. Soner Kavuncuoğlu



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Demokratik Katılımcı Ekonomi Demokratik Cumhuriyet Yolunda Bir Geçiş Ekonomisi

Mustafa Durmuş
İmge
Demokratik Katılımcı Ekonomi Demokratik Cumhuriyet Yolunda Bir Geçiş Ekonomisi

527,00TL
Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Dönüşüm - Taner Berksoy'a Armağan-

İmge
İmge
Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Dönüşüm - Taner Berksoy'a Armağan-

775,00TL
Akdeniz'de Bir Ada - KKTC'nin Varoluş Öyküsü

Oktar Türel
İmge
Akdeniz'de Bir Ada - KKTC'nin Varoluş Öyküsü

525,00TL
Tarımsal Yapılar ve Kapitalizm

Korkut Boratav
İmge
Tarımsal Yapılar ve Kapitalizm

406,00TL
İki Dünya-Sistemi

Okan Umruk
İmge
İki Dünya-Sistemi

389,00TL
Sultangaliyev

Halit Kakınç
İmge
Sultangaliyev

495,00TL
Yeniden Doğu - Asya Çağında Küresel Ekonomi

Andre Gunder Frank
İmge
Yeniden Doğu - Asya Çağında Küresel Ekonomi

795,00TL
Küreselleşme Sürecinde Uluslararası Sendikacılık

Seyhan Erdoğdu
İmge
Küreselleşme Sürecinde Uluslararası Sendikacılık

671,00TL
Çalışmanın Evrimi ve İşin Sonu

Selcan Peksan
İmge
Çalışmanın Evrimi ve İşin Sonu

465,00TL
Örgüt Kuramları

A. Selami Sargut
İmge
Örgüt Kuramları

350,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2026