AKP Ekonomide Ne Yaptı Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
AKP Ekonomide Ne Yaptı

Sitemizde:
490,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: İbrahim Ekinci
Barkod: 9786057440600
ISBN: 9786057440600

Özellikler: Boyut: 15 x 22 / İthal Kitap Kâğıdı / 456 sayfa / 1. Baskı, Temmuz 2021

Ekonomi gazetecisi İbrahim Ekinci, bu kitabı sert bir teşhisle başlatıyor: “31 Mart veya Topçu Kışlası, 100 yıl sonra AKP kılığında dönmüştür. Bu parti tarih nehrini geri akıtmaya çalışıyor.”

Bu teşhis, kritik bir soruyu gündeme getiriyor: Türkiye bu yeni yönelim ile nereye gidebilir; nereye gidiyor? İbrahim Ekinci, yanıtı, ikinci bir soru içinde (ve kitabın başlığında) arıyor: AKP ekonomide ne yaptı? Kitabın içeriği, böylece, Cumhuriyet’in siyasal İslam ile yüzleşmesinin ekonomik bilançosunu veriyor.

Bu bilanço, yirmi yıla yaklaşan AKP iktidarının ekonomik uygulamalarının kritik, tipik örneklerine mercek tutularak çıkarılıyor. Titiz ve olgun ekonomi gazeteciliği ile İbrahim Ekinci, iktidar gücünün astronomik rantların oluşumuna yaptığı katkıya; bunların pervasızca paylaşımına ışık tutuyor.

Ortaya, sınırsız, ölçüsüz bir vurgun ve kapkaç düzeni çıkıyor. Servet dağılımı, burjuvazinin en parazit öğeleri lehine dönüştürülmüştür. Kapitalizm tarihinin en ilkel “el koyma” yöntemleri, 21’nci yüzyıl Türkiye’sinde hortlamıştır. Ekonomi, uzun vadeli dinamizmini yitirmiş; kurumları, işleyişi ile iğreti bir yapı oluşturmuştur.

AKP Ekonomide Ne Yaptı kitabı, bu dönüşümü tekil, canlı olaylarla anlatıyor; betimliyor. İlgiyle, öğreterek, düşündürerek okunacaktır.

Korkut Boratav

AKP iktidarının ekonomi politikalarına eleştiri getirildiği zaman genellikle, “ama yol yaptılar” yanıtı verilir. Elinizdeki bu kitabı okuduğunuzda kelimenin mecazi anlamıyla AKP’nin “yol yaptığını (avutmak)” açıkça göreceksiniz. Kamu kaynaklarının istedikleri kişilere aktarılması için nasıl bir sistem kurulduğu somut bilgilerle sunulmuş. İhale Kanununda yapılan değişikliklerden, kamu kurumlarının işlevsiz hale getirilmesine, KÖİ’lerden, “Vakıf” kurmaya bütün süreçler bu amaç için oluşturulmuş. Kitabı bitirdiğinizde bu “yolların” nasıl kurgulandığını, kaynakların nasıl aktarıldığını, servet transferinin nasıl vahşice yapıldığını görecekseniz.

Yalçın Karatepe




Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Medya Politikaları

Derleme
İmge
Medya Politikaları

8,00TL
Laiklik ve Demokrasi

İbrahim Ö. Kaboğlu
İmge
Laiklik ve Demokrasi

250,00TL
Orta Doğu Petrolünün Uluslararası Politikadaki Yeri

Şükrü Sina Gürel
İmge
Orta Doğu Petrolünün Uluslararası Politikadaki Yeri

380,00TL
Avrupa'da Irkçılık -Göçmenler ve Aşırı Sağ Partiler-

Mehmet Taş
İmge
Avrupa'da Irkçılık -Göçmenler ve Aşırı Sağ Partiler-

180,00TL
Toplumsal ve Ekonomik Örgütlenme Kuramı

Max Weber
İmge
Toplumsal ve Ekonomik Örgütlenme Kuramı

19,00TL
Türk Dış Politikası'nın Ekonomi Politiği - Büyük Sorulara Küçük Yanıtlar

Ali Murat Özdemir
İmge
Türk Dış Politikası'nın Ekonomi Politiği - Büyük Sorulara Küçük Yanıtlar

180,00TL
Kadın ve Siyaset

Konca Yumlu - Özlem Belkıs
İmge
Kadın ve Siyaset

190,00TL
Kent Devletinden İmparatorluğa

Mehmet Ali Ağaoğulları
İmge
Kent Devletinden İmparatorluğa

450,00TL
Yurttaşlığın Kısa Tarihi

Derek Heater
İmge
Yurttaşlığın Kısa Tarihi

230,00TL
Türkiye'de Yönetim Bilimi Yazarları 1900 - 1950

Birgül Ayman Güler
İmge
Türkiye'de Yönetim Bilimi Yazarları 1900 - 1950

295,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025