Yerlilerin Gözyaşları - Yerlilerin Yok Edilişinin Kısa Tarihi Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Yerlilerin Gözyaşları - Yerlilerin Yok Edilişinin Kısa Tarihi

Sitemizde:
195,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Bartoloméo De Las Casas
Barkod: 9789755336107
ISBN: 9789755336107

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 142 sayfa / 6. Baskı, Haziran 2023
İlk baskı tarihi: Eylül 2009
Çevirmen: Oktay Etiman

İspanyollar gelmeden önce Güney Amerika'da 30 milyon olan yerli nüfus 40 yıl içinde 4 milyona düşmüştü. Yüzlerce yıl önce yaşananları bugün Bartolomeo de las Casas'ın kitaplarından öğreniyoruz. Bu kitaplar yazarlarını da tanımlıyor: Tarihçi, Dominiken rahip, uluslararası hukuk ve insan haklarının ilk savunucusu ve köleciliğe karşı çıkan ilk Avrupalı. (...) Devrimci Kilise'den devrimci politikacıya, köylü ve yoksul birliklerinden özgürlük savaşçılarına kadar her hareketin içinde ve önünde Bartolomeo de las Casas vardır.

Özdemir İnce, Hürriyet

Ülkesinde İspanyol düşmanı ilan edilen Casas bu fikirleriyle uluslararası hukukun ve insan haklarının ilk savunucusu olarak kabul edilir. Sömürgecilerle gittiği her yerde yerlilerin acılarına tanıklık eden Casas, bu halkların acımasızca nasıl yok edildiklerini eksiksiz bir şekilde Yerlilerin Gözyaşları adlı kitabında yazar. Yayınlandığı dönemde büyük ilgi uyandıran bu kitap aynı zamanda sömürgeciliğe karşı olan seslerin yükselmesine de neden olur.

Mustafa Yelkenli, Radikal Kitap

Yerlilerin Gözyaşları eserini okuyup da gözyaşını dökmeyen bir insanın olabileceğini sanmıyorum. (...) Hâlâ akmakta olan yerlilerin gözyaşlarını en iyi ifade edebilecek kitaptan bir olayı anlatmaya çalışalım: Latin Amerika'da sömürgeciliğe karşı direnen ilk gerilla önderi Kasik Hatuey esir düştüğünde, diri diri yakılmak üzere kazığa bağlanır. Sömürgecilerin 'iyi polisi' durumundaki keşiş, ona yaklaşır ve onu kurtarmak için elinden gelen bir şey gelmediğini; ancak Hıristiyanlığa geçerse, öldüğünde cennete gideceğini söyler. Bunun üzerine Hatuey, bir an düşündükten sonra İspanyolların da cennete gidip gitmediğini sorar. Keşiş, “Evet, iyi İspanyolların hemen hemen hepsi cennete gider” diye cevap verince, Hatuey, “O zaman ben cehenneme gideyim, orada da İspanyollarla karşılaşmak istemiyorum!” der.

Zeki Kayar, Günlük

 



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Modern Avrupa'da Ayaklanmalar ve Devrimler

Yves-Marie Bercé
İmge
Modern Avrupa'da Ayaklanmalar ve Devrimler

420,00TL
Pazar Sabahı

Mehmet Ali Kılıçbay
İmge
Pazar Sabahı

200,00TL
Öcü'nün Yemeğine Şarkılar

Edmond Jabes
İmge
Öcü'nün Yemeğine Şarkılar

120,00TL
Darağacına Mektuplar - Deniz / Yusuf / Hüseyin

Serpil Çelenk Güvenç
İmge
Darağacına Mektuplar - Deniz / Yusuf / Hüseyin

9,00TL
Türk Bireyi Kuramına Giriş

Doğan Ergun
İmge
Türk Bireyi Kuramına Giriş

230,00TL
Okyanusun Kıyısında

Korhan Kaya
İmge
Okyanusun Kıyısında

320,00TL
Gün Doğmadan

Alpaslan Işıklı
İmge
Gün Doğmadan

240,00TL
Ulus-Devlet ya da Halkın Egemenliği

Mehmet Ali Ağaoğulları
İmge
Ulus-Devlet ya da Halkın Egemenliği

420,00TL
Nilüfer - Beyaz Adam Öncesinde Bir Kızılderilinin Öyküsü

Ella Cara Deloria
İmge
Nilüfer - Beyaz Adam Öncesinde Bir Kızılderilinin Öyküsü

455,00TL
Toprak Kovgunları

Kemal Ateş
İmge
Toprak Kovgunları

80,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025