Türkiye ve Avrupa Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Türkiye ve Avrupa STOKTA YOK

Sitemizde:
16,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Atila Eralp
Barkod: 9789755331881
ISBN: 9789755331881

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 383 sayfa / 1. Baskı, Ağustos 2001


Uluslararası sistemde büyük değişiklikler yaşanıyor. İç ve dış dengeler yeniden tanımlandığından önemli sarsıntılar ve mücadeleler gündeme geliyor. Avrupa Soğuk Savaş'ın başlarında olduğu gibi şimdiki dönüşüm sürecinde de merkezi bir konumda, Soğuk Savaş'ın bitimiyle Avrupa'nın bölünmüşlüğünün ortadan kaldırılması ve birleşik bir Avrupa'nın yaratılmasının sancıları ve mücadeleleri yaşanıyor. Bu süreçte Avrupalılığın ne olup olmadığı üzerinde tartışmalar yoğunlaşırken, Avrupa'nın yeni sınırları da çizilmeye çalışılıyor. Türkiye oluşan yeni Avrupa'nın içinde yerini alacak mıdır yoksa, Avrupa'nın sınırları çizilirken yeni dengeler Türkiye'yi Avrupa'nın dışına mı taşıyacaktır?

Türkiye ve Avrupa kimlikleri nasıl oluştu?

Türkiye-Avrupa Topluluğu ilişkileri nasıl gelişti? Türkiye'nin üç önemli projesi olan Batılılaşma, kalkınma ve demokrasi arasındaki uyum nasıl? Son yıllarda büyük ağırlık kazanan insan hakları ve demokratikleşme konuları, Türkiye ile Topluluk ilişkilerinde nasıl merkezi bir konuma geldi?

Yunanistan ve İspanya ile birlikte başladığımız süreçte zamanla yollarımız nasıl ayrıldı?

Türk-Yunan sorunları iki taraftan birinin diğerinden daha saldırgan olmasından veya iyi niyet eksikliğinden mi kaynaklanıyor? Soğuk Savaş'ın sona ermesiyle, en güçlü ülkeler arasına yerleşen Almanya ile yaşadığımız gerginlik nasıl aşılabilir?

Türkiye'nin her bakımdan damgasını taşıyan Balkan devletleri ile kurulan fakat kalıcı olmayan ikili ve çoklu siyasi-askeri ittifaklar, sorunlara kalıcı çözüm getirebiliyor mu?

Türkiye, "Akdenizli" kimliğiyle Topluluk'un Akdeniz politikasında yer alsa da neden hiçbir zaman önemli ülkelerden biri olamadı ve ilişkilerini daha çok ikili düzeyde ve özel bir biçimde sürdürdü? ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinin ortak ürünü olan bu çalışmada tüm bu sorulara yanıt aranıyor, kitabın, uluslararası ilişkiler alanında Türkçe kaynak boşluğunu doldurmada önemli bir adım olacağına inanıyoruz.



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Türkler ve Ermeniler

Taner Timur
İmge
Türkler ve Ermeniler

295,00TL
Platon'dan Habermas'a Felsefede Doğruluk ya da Hakikat

Harun Tepe
İmge
Platon'dan Habermas'a Felsefede Doğruluk ya da Hakikat

13,00TL
Çağdaş Müze Eğitim ve Gelişim - Müze Psikolojisine Giriş

Bekir Onur
İmge
Çağdaş Müze Eğitim ve Gelişim - Müze Psikolojisine Giriş

49,00TL
Türkiye Solunda Osmanlı Toplum Yapısı Tartışmaları - 1960-1980

Halil Akkurt
İmge
Türkiye Solunda Osmanlı Toplum Yapısı Tartışmaları - 1960-1980

395,00TL
Sosyal Teori ve Geç Modernlikler -Türk Deneyimi-

İbrahim Kaya
İmge
Sosyal Teori ve Geç Modernlikler -Türk Deneyimi-

393,00TL
Bağımsız Yargı Özgür Düşünce

Sami Selçuk
İmge
Bağımsız Yargı Özgür Düşünce

534,00TL
Suda Seken Hayat

Nevzat Çelik
İmge
Suda Seken Hayat

195,00TL
Yağmur Yağmasaydı

Nevzat Çelik
İmge
Yağmur Yağmasaydı

195,00TL
Nereye?

Can Dündar
İmge
Nereye?

323,00TL
İnsan Çevre Toplum

A. Coşkun Özgünel
İmge
İnsan Çevre Toplum

295,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2026