Seks Para ve İktidar - Kolektif Yaşamın Dönüşümü Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Seks Para ve İktidar - Kolektif Yaşamın Dönüşümü

Sitemizde:
430,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Bill Jordan
Barkod: 9789755335742
ISBN: 9789755335742

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 332 sayfa / 1. Baskı, Şubat 2008

Çevirmen: Arman Besler

        "İnsani bağların ve toplumsal sistemlerin doğası hakkında ayrıntılı bir tartışma. Bill Jordan bu düşünceleri, modern dünya sisteminde mahremiyetin politik ekonomisi ve psikolojisine uyguluyor. Bu kitap, bugün nasıl yaşıyor olduğumuz ve eğer gerektiği gibi hareket edersek yarın nasıl yaşayabileceğimiz üzerine özenli ve teşvik edici bir yorum. "

        Thomas J. Scheff, UC-Santa Barbara

        "Bill Jordan çok anlaşılır bir kitap yazmış. Jordan, refah içindeki dünyada özel ve kamusal olanı birbirine iliştiren işlevselci zincirlerin işleyiş tarzına cinsel ve duygusal mahremiyet, para ve maddi ödüller ve siyasal iktidar kullanımı etrafında dönen anlamlardan oluşan bir örümcek ağına ışık tutan formüller sağlıyor. Ama bizi bu ağa dolanmış halde bırakmıyor; bunun yerine, seks, para ve iktidar arasındaki işlevselci bağlantılardan kurtulmamız için ahlaki ve siyasal bir çerçeve sağlayacak başka bir formül sunuyor."
        Rosalind Edwards, London South Bank University

        Mahremiyet, tercih ve hareket: Refah toplumlarında, ana akım için arzu edilir yaşam tarzlarını meydana getiren öğeler. Ayrıca bunlar, geleneksel iktidar ve denetim biçimlerini zayıflatıyor ve tüm dünyadan bireyler arasında, bundan öncekilerden daha esnek ve daha az sınırlayıcı olacak gibi görünen bir ilişkiler ağı oluşturuyor. Ancak Bill Jordan, günümüzün küresel kurumlarının, dünya nüfusunun çoğunluğunu dışarıda bıraktığını ve bu çoğunluğun kan, toprak ve inanç gibi oldukça farklı türden bağlara yaslanmak zorunda kaldığını savunuyor. Bu kitap, sosyoloji ve sosyal politika, genel olarak da sosyal bilim öğrencileri ve uzmanları için vazgeçilmez, insan ilişkileri ve modern toplum konularına meraklı herkes için de etkili bir okuma olacaktır.




Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Stoacıların Paradoksları

Marcus Tullius Cicero
İmge
Stoacıların Paradoksları

150,00TL
Dünya Tarihi

William H. McNeill
İmge
Dünya Tarihi

995,00TL
Ulus-Devlet ya da Halkın Egemenliği

Mehmet Ali Ağaoğulları
İmge
Ulus-Devlet ya da Halkın Egemenliği

420,00TL
Mandarinler

Simone de Beauvoir
İmge
Mandarinler

67,00TL
Bana Göre Hayatın Anlamı

Jack London
İmge
Bana Göre Hayatın Anlamı

195,00TL
Demokratik Usuller Üzerine Yeniden Düşünmek

Ülkü Doğanay
İmge
Demokratik Usuller Üzerine Yeniden Düşünmek

360,00TL
Doğu'dan Fragmanlar

Jakob Philip Fallmerayer
İmge
Doğu'dan Fragmanlar

490,00TL
Konut Bunalımı Kent Rantları ve Proje Muhafızları

Murat Karayalçın
İmge
Konut Bunalımı Kent Rantları ve Proje Muhafızları

170,00TL
İmar Hukuku -Hukuksal, Yönetsel ve Siyasal Boyutlarıyla-

Ruşen Keleş - Ayşegül Mengi
İmge
İmar Hukuku -Hukuksal, Yönetsel ve Siyasal Boyutlarıyla-

480,00TL
Parayı Verdi Düdüğü Çaldı - Sanat ve Edebiyat Dünyasında CIA Parmağı

Frances Stonor Saunders
İmge
Parayı Verdi Düdüğü Çaldı - Sanat ve Edebiyat Dünyasında CIA Parmağı

620,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025