İslami Ortadoğu Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
İslami Ortadoğu

Sitemizde:
620,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Charles Lindholm
Barkod: 9789755334066
ISBN: 9789755334066

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 508 sayfa / 1. Baskı, Mart 2004

Çevirmen       Balkı Şafak

 

Bu kitap İslam´ın kökenlerine, doğasına ve evrimine ilişkin bir değerlendirme; aynı zamanda İslam´ın on dört yüzyıl önce köklendiği Ortadoğu ile, hâlâ içlerinde büyük bir güç olmaya devam ettiği Arap, İran ve Türk toplumlarının kültürlerine ilişkin bir araştırmadır. İslam ve içinde geliştiği kültürler birbirinden ayrılamaz niteliktedir ve yazarın da gösterdiği gibi, birbirinin bağlamı içinde anlaşılmaları gerekir.

 

Kitap altı bölümden oluşmaktadır. Birincisi, Ortadoğu´yu Batılı bakış açısından görmenin yarattığı sorunları betimler ve Müslüman toplum ile genellikle Hıristiyan Batı arasında yaşanan anlaşmazlıklarla dolu yüzyılların kötü sonuçlarını tartışır. İkincisi, antik, ortaçağ ve modern Arap toplumlarının kültürel özelliklerini: bireyselcilik, otorite, sadakat ve eşitlikçilik gibi merkezi kavramlar üzerinde odaklanarak inceler.

 

Yazar Bölüm III´te, İslam´ın yükselişini, laik ve dinsel otoriteler arasındaki gerilimleri, büyük Müslüman imparatorluklarının yükselişini ve çöküşünü betimler. Daha sonra Bölüm IV´te, İslam´ın kendinin evrimine, Sufiliğin, Şiiliğin, diğer mezhep ve inançların gelişimine geçer: İslam bilim ve felsefesinin kazanımları ile otorite karşıtı İslam etiğindeki ruhsal üstünlük iddialarının paradokslarını inceler.

 

Profesör Lindholm eserinin son bölümlerinde siyahlara, kölelere ve kadınlara yönelik olumsuz Ortadoğu tutumlarını, bütün insanların eşitliğine dair kültürel ve İslami iddialarla bağdaştırmaya çalışır. Sonuç bölümünde ise, despot rejimlerde yaşayan eşitlikçi halkların paradoksunu, şu andaki otoriteye direniş ve tiranlıktan kurtuluş umutlarını ele almak üzere, tarih, kültür ve dinin gerçeklerini ortaya koyar.

 

Tarihsel ve antropolojik bakış açılarının bu anlaşılır sentezi, İslam´ın ve Ortadoğu´nun geçmişteki ve bugünkü doğasına ilişkin yeni bir anlayış sağlamaktadır. Kitap, coşku ve akılla yazılmış: haritalar, rakamlar ve on sekizinci-on dokuzuncu yüzyıllara ait taş basması resimlerle donatılmıştır. Bütün kaynaklar belirtilmiş, dizinlenmiştir. Ayrıca sözlük ve karşılaştırmalı zaman dizini de eklenmiştir.

 

 

 



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Müebbet Türküsü

Nevzat Çelik
İmge
Müebbet Türküsü

135,00TL
Oyuncaklı Dünya - Oyuncağın Toplumsal Tarihi

Bekir Onur
İmge
Oyuncaklı Dünya - Oyuncağın Toplumsal Tarihi

62,00TL
Boşluk ve Doluluk - Çin Resim Sanatının Anlatım Biçimi-

François Cheng
İmge
Boşluk ve Doluluk - Çin Resim Sanatının Anlatım Biçimi-

320,00TL
Edwin Drood'un Gizemi

Charles Dickens
İmge
Edwin Drood'un Gizemi

320,00TL
Beş Yıl Geçince

Federico Garcia Lorca
İmge
Beş Yıl Geçince

120,00TL
Anayasa ve Toplum

İbrahim Ö. Kaboğlu
İmge
Anayasa ve Toplum

220,00TL
Okyanusun Kıyısında

Korhan Kaya
İmge
Okyanusun Kıyısında

320,00TL
Çevre Hukukuna Giriş

Birol Ertan
İmge
Çevre Hukukuna Giriş

0,00TL
Paradigmalar Savaşı ve Beşinci Dalga - Sosyal Devlet' in ve Yeni Liberalizm' in Öyküsü

Hasan Şimşek
İmge
Paradigmalar Savaşı ve Beşinci Dalga - Sosyal Devlet' in ve Yeni Liberalizm' in Öyküsü

46,00TL
Mimu'nun Hayat Kitabı

Yeşim Dorman
İmge
Mimu'nun Hayat Kitabı

120,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2026