İslami Ortadoğu Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
İslami Ortadoğu

Sitemizde:
620,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Charles Lindholm
Barkod: 9789755334066
ISBN: 9789755334066

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 508 sayfa / 1. Baskı, Mart 2004

Çevirmen       Balkı Şafak

 

Bu kitap İslam´ın kökenlerine, doğasına ve evrimine ilişkin bir değerlendirme; aynı zamanda İslam´ın on dört yüzyıl önce köklendiği Ortadoğu ile, hâlâ içlerinde büyük bir güç olmaya devam ettiği Arap, İran ve Türk toplumlarının kültürlerine ilişkin bir araştırmadır. İslam ve içinde geliştiği kültürler birbirinden ayrılamaz niteliktedir ve yazarın da gösterdiği gibi, birbirinin bağlamı içinde anlaşılmaları gerekir.

 

Kitap altı bölümden oluşmaktadır. Birincisi, Ortadoğu´yu Batılı bakış açısından görmenin yarattığı sorunları betimler ve Müslüman toplum ile genellikle Hıristiyan Batı arasında yaşanan anlaşmazlıklarla dolu yüzyılların kötü sonuçlarını tartışır. İkincisi, antik, ortaçağ ve modern Arap toplumlarının kültürel özelliklerini: bireyselcilik, otorite, sadakat ve eşitlikçilik gibi merkezi kavramlar üzerinde odaklanarak inceler.

 

Yazar Bölüm III´te, İslam´ın yükselişini, laik ve dinsel otoriteler arasındaki gerilimleri, büyük Müslüman imparatorluklarının yükselişini ve çöküşünü betimler. Daha sonra Bölüm IV´te, İslam´ın kendinin evrimine, Sufiliğin, Şiiliğin, diğer mezhep ve inançların gelişimine geçer: İslam bilim ve felsefesinin kazanımları ile otorite karşıtı İslam etiğindeki ruhsal üstünlük iddialarının paradokslarını inceler.

 

Profesör Lindholm eserinin son bölümlerinde siyahlara, kölelere ve kadınlara yönelik olumsuz Ortadoğu tutumlarını, bütün insanların eşitliğine dair kültürel ve İslami iddialarla bağdaştırmaya çalışır. Sonuç bölümünde ise, despot rejimlerde yaşayan eşitlikçi halkların paradoksunu, şu andaki otoriteye direniş ve tiranlıktan kurtuluş umutlarını ele almak üzere, tarih, kültür ve dinin gerçeklerini ortaya koyar.

 

Tarihsel ve antropolojik bakış açılarının bu anlaşılır sentezi, İslam´ın ve Ortadoğu´nun geçmişteki ve bugünkü doğasına ilişkin yeni bir anlayış sağlamaktadır. Kitap, coşku ve akılla yazılmış: haritalar, rakamlar ve on sekizinci-on dokuzuncu yüzyıllara ait taş basması resimlerle donatılmıştır. Bütün kaynaklar belirtilmiş, dizinlenmiştir. Ayrıca sözlük ve karşılaştırmalı zaman dizini de eklenmiştir.

 

 

 



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Sorun Yaratmayan Kıyafet

Sylvia Plath
İmge
Sorun Yaratmayan Kıyafet

6,00TL
Kıyı

Wajdi Mouawad
İmge
Kıyı

250,00TL
Yeni Türkiye'nin Toplumsal Yapısı

İbrahim Kaya
İmge
Yeni Türkiye'nin Toplumsal Yapısı

260,00TL
Pinokyo

Carlo Collodi
İmge
Pinokyo

150,00TL
İngiliz Sicimi

Uygur Kocabaşoğlu
İmge
İngiliz Sicimi

5,00TL
Türk Dili

Kemal Ateş
İmge
Türk Dili

420,00TL
Sosyalizm Kemalizm ve Din

Alpaslan Işıklı
İmge
Sosyalizm Kemalizm ve Din

330,00TL
Geleceğin Kısa Tarihi

Jacques Attali
İmge
Geleceğin Kısa Tarihi

420,00TL
Kent Planlama

Suna Senem Özdemir - Ö. Burcu Özdemir Sarı - Nil Uzun
İmge
Kent Planlama

690,00TL
Doğu'nun Devleti Batı'nın Cumhuriyeti

Mehmet Ali Kılıçbay
İmge
Doğu'nun Devleti Batı'nın Cumhuriyeti

350,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2026