Belki Gerçek Yapmaya Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Belki Gerçek Yapmaya STOKTA YOK

Sitemizde:
30,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Mehmet Atilla Güler
Barkod: 9789755338866
ISBN: 9789755338866

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 135 sayfa / 1. Baskı, Ocak 2018

Mehmet Atilla Güler, rock müzik tarihimizin başta gelen isimlerinden Cem Karaca'yı muhalif ve politik kimliği ile inceliyor. Cem Karaca'nın da dahil olduğu öncüler, önce yabancı sözlü şarkılar yorumlayarak yola çıkmış, ardından buralı yeni bir rock türevini ortaya koymuştu: Anadolu Pop/Rock... Daha ortaya çıkan ilk kayıtlarda toprak ağalarıyla bir meselenin olması bu türü doğal olarak muhalif kılmıştı. Cem Karaca ilk yükselişe geçtiği grubu Apaşlar'la ipsizlerin Mehmet ve dört köyün ağa kızı Zeyno'nun hikâyesini anlattığında bu tabii ki sadece bir aşk hikâyesi olmuyordu. Kısa süre sonra Cem Karaca, Apaşlar'la şöyle bir yol ayrımına geldi: Sol majör mü yoksa sol devrim mi? Bu araştırma ne majörlerden ne de devrimden vazgeçen Cem Karaca'yı anlatıyor.

Cem Karaca, 1960'ların ortasından itibaren dönemin sosyal ve politik gelişmelerinin de etkisiyle kendisine yeni bir hat çizerek uzun süre boyunca Türkiye'de politik rock denince akla gelen ilk isim oldu. Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar, Dervişan ve Edirdahan gibi gruplarla çalıştı. Başlarda daha çok feodalite vurgusuna odaklanan Karaca, Dervişan döneminden itibaren Tamirci Çırağı başta olmak üzere yaptığı şarkılarla kentli sorunlara değinmeye başladı. Yine aynı döneme ait 1 Mayıs Marşı, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından Karaca'nın vatandaşlıktan çıkartılmasına neden olan süreci başlattı. Cem Karaca, vatansız pasaportu ile Almanya'da geçirdiği 1980-1987 döneminde Türkiye'de sistemli saldırılara maruz kaldı. 1987'de ülkeye dönüşünün ardındansa bir dönemi birlikte yaşadığı insanlar tarafından döneklik başta olmak üzere çok sayıda suçlamayla karşılaştı.

Bu kitapta, tüm bu yılların yanında, Cem Karaca'nın pek de bilinmeyen 1990'lı yıllarından 2004'te ölümüne kadar geçen süreç ve ölümünün ardından yapılan çalışmalar kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Külkedisi -Perrault Masalları-

Charles Perrault
İmge
Külkedisi -Perrault Masalları-

120,00TL
Dokumacılar

Gerhart Hauptmann
İmge
Dokumacılar

47,00TL
Kalkınma Yeniden -Alternatif İktisat Politikaları Elkitabı-

Ha-Joon Chang - Ilene Grabel
İmge
Kalkınma Yeniden -Alternatif İktisat Politikaları Elkitabı-

380,00TL
Küçük Prens

Antoine de Saint-Exupery
İmge
Küçük Prens

130,00TL
Ütopyacılık

Krishan Kumar
İmge
Ütopyacılık

295,00TL
Türkiye'de Çocukluğun Tarihi

Bekir Onur
İmge
Türkiye'de Çocukluğun Tarihi

400,00TL
Başyapıtların Gizemli Dünyası

Madeleine Hours
İmge
Başyapıtların Gizemli Dünyası

250,00TL
Yeryüzüne Dokun

T. C. McLuhan
İmge
Yeryüzüne Dokun

290,00TL
Deliliğin Tarihi

Michel Foucault
İmge
Deliliğin Tarihi

146,00TL
TBMM'nin Çalışma Yöntemi

Fahri Bakırcı
İmge
TBMM'nin Çalışma Yöntemi

35,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025