Emperyalizmin Hayaletleri -Küresel Düzenlemenin Bugünü- Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Emperyalizmin Hayaletleri -Küresel Düzenlemenin Bugünü-

Sitemizde:
290,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Ali Murat Özdemir
Barkod: 9789755337470
ISBN: 9789755337470

 Özellikler: Boyut: 13,5 x 21 / İthal Kitap Kâğıdı / 271 sayfa / 1. Baskı, Haziran 2013

Derleyen: Ali Murat Özdemir

Yazarlar:  Ebubekir Aykut -  Ali Murat Özdemir - Emre Soran - Engin Sune - Göksu Uğurlu - Kansu Yıldırım

İçinde bulunduğumuz kaotik durum, piyasanın ürettiği şiddet, devletler-arası silahlı şiddet, üretim alanında bağımlılık ilişkilerine hâkim olan normlardaki şiddet gibi ayrı başlıklar altında açığa çıkan kapitalist şiddet türlerinin toplam etkisine denk gelmektedir.

 Önümüzdeki dönemde yüzleşeceğimiz farklı şiddet biçimlerinin tümü, belirli uğraklarında, uluslararası hukuk tarafından işletilecek; mevcut iktidarlar, kendi hareket ilkelerini uluslararası hukukun gerektiğinde icat edilen, gerektiğinde yeniden yorumlanan geniş normlar ve ilkeler deposundan sağlayacaklardır. Bu süreç çoktan başlamıştır. Anılan koşullar altında, uluslararası hukuk daha önce olmadığı kadar günlük yaşantımızı biçimlendirmeye, günlük haber ve yorumlarımızı dönüştürmeye koyulmuştur.

 Emperyalist hayalet, hukuk söylemi içerisinde kendi meşruiyetini ararken, ortaklığın/birlikteliğin dili tabiiyetin diline; ilgili toplumların olası kahramanları çirkin bir komplonun failine dönüşmektedir.

 

Elinizdeki kitap temel olarak Sovyet sonrası dönemin küresel dinamiklerini okumak için en uygun başlangıç noktasının uluslararası hukuk olduğu saptamasından hareketle, küreselleşen vahşetin ekonomi politiğini yapmaya çalışmış ve uluslararası hukukun dönüşüm dinamiklerini sorgulamıştır. Sosyal bilimlerin uluslararası hukuka yönelik tavrı yeniden belirlenirken kimin hayaletiyle uğraştığımızı bilmek, hem uluslararası hukuku anlamak hem de sürece müdahale edebilmek için elzemdir.

 

 



Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

Yağmurdan Sonra

Can Dündar
İmge
Yağmurdan Sonra

180,00TL
Çocuk Gelişimi

Laura E. Berk
İmge
Çocuk Gelişimi

83,00TL
Avrupa Toplum Modeli

Meryem Koray
İmge
Avrupa Toplum Modeli

420,00TL
Modernite Aşılırken Siyaset

İlhan Tekeli
İmge
Modernite Aşılırken Siyaset

6,00TL
Tarihin Sonu mu? Fukuyama-Marx-Modernite

Christopher Bertram - Andrew Chitty
İmge
Tarihin Sonu mu? Fukuyama-Marx-Modernite

390,00TL
Malgudi Günleri

R. K. Narayan
İmge
Malgudi Günleri

420,00TL
Tekelci Medyada Örgütsüz Gazeteci

Atilla Özsever
İmge
Tekelci Medyada Örgütsüz Gazeteci

290,00TL
Siyasi Tarih 1918-1994

Oral Sander
İmge
Siyasi Tarih 1918-1994

695,00TL
Yenilmez Arafat

Amnon Kapeliouk
İmge
Yenilmez Arafat

695,00TL
Kentlerin Doğuşu

Jean-Louis Huot, Jean Paul Thalmann, Dominique Valbelle
İmge
Kentlerin Doğuşu

620,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025