Marksizmin Ötesinde Marksizm Facebook Twitter Youtube Pinterest Instagram RSS - Sadece İmge Yayınları
Marksizmin Ötesinde Marksizm

Sitemizde:
560,00TL

İndirim: %
Kitap
Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş
Yayınevi: İmge
Yazar: Derleme
Barkod: 9789755334165
ISBN: 9789755334165

Özellikler: Boyut: 13,5 x 19,5 / İthal Kitap Kâğıdı / 447 sayfa / 1. Baskı, Eylül 2005

Yayıma Hazırlayan: Yazuz Alogan

Derleyenler: Saree Makdisi - Cesare Casarino - Rebecca E. Karl

Yazarlar: Fredric Jameson - Dipesh Chakrabarty - Peter Hitchcock - Kathi Weeks - Arif Dirlik - Antonio Negri - Kenneth Surin - Rosemary Hennessy - Maurizio Viano - Vincenzo Binetti - Maivân Clech Lâm - Paolo Virno


        "Marksizm çoktan öldü, komünizm bir ütopyadan başka bir şey değildi ve tarih, Avrupa'yı ikiye bölen duvarla birlikte sona erdi." Bu kitap, postmodern kapitalizmin ideologları tarafından yıllardır savunulan bu anlayışa karşı çıkmak için yazıldı. Yazarlar, kendilerini, Marksizmin insanlık için çağrıştırdığı bütün değerlerle birlikte çöktüğü iddiası, komünizmden söz etmenin tam zamanı olduğunu ve bu ihtiyacın daha önce asla bu kadar şiddetli biçimde hissedilmediğini vurguluyor. Yaşanan ve siyasal bakımdan tüketilen Marksizmin ötesinde hâlâ irdelenmeyi bekleyen bir Marksizmin var olduğunu düşünüyorlar. Ama bir de uyarıları var. Komünizm olarak adlandırmayı seçtikleri şeyin, Sovyetler Birliği'nin ya da diğer devlet sosyalizmlerinin temsil ettiği, düşünceden yoksun ve boğucu çabayla hiçbir akrabalık taşımadığını belirtiyorlar. Onların komünizmi, daha çok mevcut toplumsal ve siyasal yapıları dönüştürmek için gerekli hayal gücünü sağlayan ve eylem imkânlarını yaratan analitik bir gereç olarak düşünülmekte ve tasarlanmaktadır. Marksizmin Ötesinde Marksizm bu irdeleme çabasının bir ürünüdür. Bu derlemeye katkıda bulunan yazarlar, Marksizmin ötesinde bir Marksizme ulaşma imkânını, küreselleşen kapitalizm, artık var olmayan "sosyalizm", feminizm, kapitalizme karşı konumlanan çeşitli radikal akımlar ve onların mücadele stratejileri açısından inceliyorlar. Bu çabanın amacı Marksizmin ötelerini hem üretmek hem de haritasını çıkartmaktır. Sermaye, bilgisayar virüsleri gibi ve onlarla aynı hızla ilerleyip değişirken, insan, hareketsiz oturup değişmemeyi göze alamaz.

        Bu derleme, Marksizmin küçümseyici bir tutumla dışlanmasına, kolayca uysallaştırılmasına ve sermayenin içinde ve ötesinde yer alan çok biçimli, dik başlı ve komünist ötekilerin yok edilmesine karşı bir uyarı niteliğindedir.




Yorumlar Ana Sayfa Devam
Bu yayını satın alanlar ayrıca şunları satın almışlar

VI. Henry

William Shakespeare
İmge
VI. Henry

390,00TL
Şam'da Raks

Nancy Lindisfarne
İmge
Şam'da Raks

230,00TL
Yeni Türkiye-Modernliği Olmayan Kapitalizm

İbrahim Kaya
İmge
Yeni Türkiye-Modernliği Olmayan Kapitalizm

270,00TL
Doğu'dan Fragmanlar

Jakob Philip Fallmerayer
İmge
Doğu'dan Fragmanlar

485,00TL
Prusyalı Subay

D. H. Lawrence
İmge
Prusyalı Subay

195,00TL
Laiklik ve Demokrasi

İbrahim Ö. Kaboğlu
İmge
Laiklik ve Demokrasi

250,00TL
Radikal Medya

Downing - Ford - Gil - Stein
İmge
Radikal Medya

640,00TL
Düşsel Ortaçağ

Jurgis Baltrusaitis
İmge
Düşsel Ortaçağ

480,00TL
Sonuna Doğru

E. Ahmet Tonak
İmge
Sonuna Doğru

330,00TL
Çocuklukta İlişkiler

Nuran Hortaçsu
İmge
Çocuklukta İlişkiler

335,00TL
Satış Destek
Telefon (10:00 - 18:00): (216) 348 60 58    Adres: Mühürdar cad. No:80 Kadıköy / İstanbul
Telefon (10:00 - 18:00): (532) 696 05 74    Adres: Konur Sok. No:17 Kızılay / Ankara
E-Posta: siparis@imge.com.tr   



İmge Kitabevi © 2025